Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Meng 4/5 van de sojasaus met de geraspte gember, tot moes geplette knoflook, sambal en suiker tot een marinade. Wentel er de kalkoen in en laat even marineren.
Maak de shimeji los en snij de paksoi in stukken. Verhit wat olie in een wok en roerbak de paksoi en shimeji in 5 min. gaar. Voeg de rest van de sojasaus toe, kruid met peper en zout en meng goed dooreen. Hou warm. Verhit wat olie in een pan en haal de kalkoen uit de marinade. Bak de kalkoenpavé in 5-7 min. gaar. Doe de marinade in een sauspannetje en laat over een laag vuur 5 min. indikken.
Haal de kalkoen uit de pan en kwast in met de ingedikte marinade. Serveer met de rijst en de paksoi.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
518 KJ
Energie
124 kcal
Vetten
2.6
Fats acid satured
0.5
koolhydraten
16.0
waarvan suikers
5.5
Eiwitten
9.3
salt
1.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.