Verwarm de oven voor op de grillstand. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van een halve centimeter. Kook ze beetgaar. Snij de ui fijn. Snij de kazen in plakken van een halve centimeter dik. Snij de courgette in halve maantjes.
Stoof de ui aan in olijfolie en voeg er na enkele minuten ook de spekblokjes bij. Bak ze even mee en doe er na enkele minuten de prei en de courgette bij. Stoof de groenten gaar.
Schenk de room bij de groenten en kruid met peper en zout. Verdeel de aardappelen op de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep er het prei-courgettemengsel op. Verdeel er de plakken Reblochon en mozzarella over. Zet de ovenschaal onder de grill tot de kaas is gesmolten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
457 KJ
Energie
109 kcal
Vetten
6.3
Fats acid satured
3.2
koolhydraten
6.8
waarvan suikers
2.4
Eiwitten
5.7
salt
0.46
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.