Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Snij de spruitjes in kwartjes. Halveer de champignons. Rits de blaadjes tijm van de takjes.
Giet de kerstomaatjes in een bakblik. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de tomaatjes 10 min. in de hete oven. Stoof ondertussen de raapjes, spruitjes en champignons gaar op een zacht vuurtje in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en de verse tijm.
Schep de gare bulgur bij de groenten en stoof nog even mee. Bak het vlees 3 à 4 min. langs elke kant in boter. Kruid met peper en zout. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Serveer het vlees bij de bulgur en de gepofte tomaatjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
565 KJ
Energie
135 kcal
Vetten
6.0
Fats acid satured
2.7
koolhydraten
9.7
waarvan suikers
1.7
Eiwitten
9.6
salt
0.41
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.