Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Voeg er na een kwartiertje ook de pompoenblokjes aan toe. Snipper de ui fijn.
Stoof de ui aan in wat olijfolie en voeg er ook de wortel aan toe. Laat enkele minuten stoven en bak er dan het gehakt rul bij. Kruid af met peper, zout en de verse rozemarijn. Giet de aardappelen en pompoen af en prak ze grof. Voeg er een klont boter, de eidooier en een scheut melk aan toe. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Zet de oven op de grillstand. Vet een ovenschaal in. Schep het gehakt met de worteltjes op de bodem. Schep er de puree op en strooi er de gemalen kaas over. Schuif in de oven tot de kaas is gesmolten. Serveer meteen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
511 KJ
Energie
122 kcal
Vetten
8.4
Fats acid satured
3.7
koolhydraten
6.8
waarvan suikers
1.6
Eiwitten
6.0
salt
0.4
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.