Snipper de sjalot fijn. Hak de dragon fijn. Bak de krieltjes goudbruin en gaar zoals vermeld op de verpakking.
Stoof ondertussen de sjalot aan in wat boter op een laag vuurtje. Voeg de kalkoenblokjes toe en bak ze goudbruin. Voeg er na 5 min. ook de worteltjes en champignons aan toe. Kruid met peper en zout. Stoof de groentjes gaar.
Smelt wat boter in een diepe pan. Doe er de bloem bij en roer met een garde tot de boter de bloem heeft opgenomen. Laat even bakken en blus dan met de melk. Breng op smaak met het bouillonblokje. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en voeg er de kalkoen, champignons, worteltjes en dragon aan toe. Serveer de krieltjes bij de blanquette.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
331 KJ
Energie
79 kcal
Vetten
2.7
Fats acid satured
1.6
koolhydraten
7.2
waarvan suikers
2.4
Eiwitten
6.2
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.