Verwarm de oven voor op 220°C. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Schil de aardappelen en snij in hapklare stukken. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verhit olie in een stoofpot en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de aardappelblokjes toe en roerbak 2 min. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Blus met de bouillon en laat, onder een deksel, 20 min. pruttelen.
Meng 1 el olijfolie per persoon met de ras el hanout. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met een dun laagje olie. Snij in repen van 2 cm en draai de uiteinden om hun as tot je een 'twister' bekomt. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak in 15 min. gaar in de oven.
Hak de peterselie fijn. Verwarm een pan en leg er de pompoenpitten in. Pof ze in 5 min. goudbruin. Mix de soep, roer er de uitgelekte kikkererwten door. Besprenkel met pompoenpitten, peterselie en feta. Serveer met de twisters.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
359 KJ
Energie
86 kcal
Vetten
4.1
Fats acid satured
1.5
koolhydraten
9.1
waarvan suikers
1.7
Eiwitten
2.2
salt
0.5
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.