Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de aubergine eerst in de breedte doormidden en vervolgens in wedges. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Meng in een kommetje de olijfolie met de ras el hanout, peper en zout en bestrijk de wedges met dit mengsel. Schuif 25 min. in de hete oven, of tot de wedges goudbruin zijn.
Snij de krieltjes doormidden en kook in ongeveer 20 min. gaar. Snij de rode bieten in partjes en hak de dille en lente-ui fijn. Meng de yoghurt met een geut olijfolie, peper en zout.
Giet de krieltjes af en meng ze met de rode biet, kappertjes, azijn, dille en een geut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Besmeer een serveerschaal met de yoghurtsaus en leg er de aubergine op. Werk af met lente-ui en de pijnboompitten. Serveer met de bietensalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
405 KJ
Energie
97 kcal
Vetten
6.2
Fats acid satured
1.1
koolhydraten
7.6
waarvan suikers
2.5
Eiwitten
2.0
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.