Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 min. beetgaar in gezouten water. Voeg tijdens de laatste kookminuten de spinazie en gnocchi toe. Hak de bieslook fijn.
Smelt de boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Roerbak 1 à 2 min., tot je een koekjesgeur ruikt. Blus met de witte wijn. Roer en laat even inkoken. Voeg vervolgens al roerend de melk toe. Laat opnieuw even inkoken. Voeg beetje per beetje en al roerend de Parmezaanse kaas, gorgonzola en de helft van de gruyère toe. Meng goed tot je een homogene saus hebt. Voeg citroensap en bieslook toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet de bloemkool, spinazie en gnocchi af en laat goed uitlekken. Meng door de saus en schep over in een ovenschaal. Bestrooi met de overgebleven gruyère. Schuif 10 min., of tot de korst goudbruin is, in de oven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
520 KJ
Energie
124 kcal
Vetten
5.0
Fats acid satured
3.3
koolhydraten
13.0
waarvan suikers
1.3
Eiwitten
4.7
salt
0.7
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.