Schil de aardappelen, snij ze in schijfjes en kook ze in 15 min. beetgaar in gezouten water. Schil het fruit en snij in stukken. Verhit een klontje boter in een kookpot en voeg het fruit toe. Roerbak 1 min. en voeg het water en de kaneel toe. Laat onder een deksel 15 min. pruttelen over een zacht vuur. Roer af en toe.
Verhit een klontje boter in een pan over een middelhoog vuur en bak de witte pensen in 5 min. bruin. Draai het vuur laag en laat nog 5 min. verder garen. Giet de aardappelen af. Verhit een klont boter in een pan en bak de aardappelen in 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
Rits de tijm. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Verwijder het overtollige vet en voeg een nieuw klontje boter, de mosterd, de tijm en de kalfsfond toe. Roer en laat even inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de pensen met de saus, patatjes en appel-perenmoes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
439 KJ
Energie
105 kcal
Vetten
6.0
Fats acid satured
3.0
koolhydraten
9.6
waarvan suikers
4.0
Eiwitten
2.9
salt
0.5
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.