Kook de penne volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. Snij de kerstomaatjes doormidden, snipper de lente-ui, plet de knoflook tot moes. Scheur de coppa in stukken.
Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de lente-ui en knoflook 1 min. Voeg de coppa toe en bak in 2 min. krokant. Voeg de kerstomaatjes toe en blus met de witte wijn. Voeg het pastawater (ongeveer 50 ml voor 4 personen) toe. Laat 2 min. pruttelen. Kruid met peper en zout.
Giet de pasta af en meng er de saus onder. Verdeel over de borden en serveer met een handje rucola en Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
926 KJ
Energie
221 kcal
Vetten
9.8
Fats acid satured
2.8
koolhydraten
21.0
waarvan suikers
2.6
Eiwitten
9.1
salt
0.7
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.