Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de aubergine, courgette, rode ui en paprika in stukken. Leg de groenten samen met de ongepelde knoflooktenen in een grote braadslede en besprenkel met olijfolie, peper, zout en oregano. Schuif 15 min., of tot de groenten goudbruin geroosterd zijn, in de hete oven.
Kook de penne volgens de instructies op de verpakking, in gezouten water, beetgaar. Mix het basilicum met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snij de ontpitte olijven in ringetjes.
Giet de pasta af en meng er de geroosterde groenten, olijven, kappertjes en basilicumolie doorheen. Knijp de knoflooktenen uit hun schil, hak fijn en meng door de pasta. Schep alles in een ovenschotel en bestrooi met feta. Schuif nog eens 10 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
692 KJ
Energie
166 kcal
Vetten
8.8
Fats acid satured
2.2
koolhydraten
15.0
waarvan suikers
2.7
Eiwitten
4.5
salt
0.4
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.