Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de krieltjes en zoete aardappel in wedges. Hak de rozemarijn fijn. Doe alles in een kom en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schik op een ovenplaat en bak in 20-25 min. goudbruin.
Snij de prei in de lengte door en spoel onder de lopende kraan. Snij vervolgens in halve ringetjes van 1 cm. Verhit een klontje boter in een pan en stoof de prei in 10 min. zacht. Kruid met peper en zout.
Kruid de steak met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan en bak de steak in (afhankelijk van de dikte) 3-5 min. saignant. Haal het vlees uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten. Verwijder het overtollige vet uit de pan en blus met de room en vleesfond, over een laag vuur. Schraap de bakresten los en voeg de kaas toe. Roer tot je een homogene saus hebt en kruid met peper en zout. Serveer de steak met de saus, prei, krieltjes en zoete aardappel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
436 KJ
Energie
104 kcal
Vetten
4.8
Fats acid satured
2.5
koolhydraten
8.7
waarvan suikers
2.9
Eiwitten
6.1
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.