Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de uien en snij ze in halve maantjes. Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en fruit de uien al roerend 15 min op een laag vuur. Voeg 1 min voor het eind van de bereidingstijd de spinazie toe en meng tot de spinazie volledig geslonken is. Kruid met zout en peper.
Maak de salade: snij de kropjes Romaanse sla in dunne reepjes. Klop 1 el mosterd, 4 el olijfolie, 2 el azijn en 1 el honing tot een vinaigrette. Kruid die met zout en peper. Meng de harissa door het gehakt.
Leg de pizzabodems open en schep er de spinazie, de uien en het gehakt op. Bestrooi met venkelzaadjes en geraspte kaas en bak 7 à 10 min in de oven, tot de pizza's gaar zijn. Hak enkele takjes peterselie fijn. Maak de Romeinse sla aan met de vinaigrette en de peterselie en serveer de salade bij de pizza's.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
902 KJ
Energie
216 kcal
Vetten
12.0
Fats acid satured
3.1
koolhydraten
18.0
waarvan suikers
1.3
Eiwitten
8.2
salt
0.8
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.