Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. Snij de kip in blokjes en kruid met kippenkruiden, peper en zout. Verhit wat olie in een pan bak de kip in 10 min. gaar. Voeg tijdens de laatste minuten de zoetzure saus toe.
Snipper de lente-ui. Plet de knoflook tot moes, snij de paprika, courgette en champignons in stukjes. Verhit wat olie in een wok en roerbak de knoflook en lente-ui 1 min. Voeg de paprika toe en roerbak 1 min. alvorens de courgette toe te voegen. Roerbak 1 min. en voeg de champignons toe. Roerbak 3 min., of tot de groenten beetgaar zijn.
Giet de rijst af en voeg toe aan de groenten. Meng goed dooreen en breng op smaak met peper en zout. Serveer de rijst met de kip.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
463 KJ
Energie
111 kcal
Vetten
2.4
Fats acid satured
0.4
koolhydraten
14.0
waarvan suikers
2.6
Eiwitten
8.2
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.