Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook samen met de prei in 20 min. gaar. Snij de vis in stukjes en voeg tijdens de laatste 5 kookminuten toe aan de aardappelen.
Snipper de lente-ui en bieslook. Breng water met een flinke geut azijn aan de kook. Zet het vuur uit en maak een draaikolk in het water. Breek een per een de eitjes in een tas en laat ze een voor een in het draaiende water glijden. Laat 3 min. koken. Haal de eieren uit het water en laat uitlekken.
Giet de aardappelen af en stamp tot puree samen met een klontje boter, de zure room, lente-ui, bieslook, peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de brandade over de borden en werk af met een gepocheerd eitje.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
462 KJ
Energie
110 kcal
Vetten
5.7
Fats acid satured
3.0
koolhydraten
7.9
waarvan suikers
2.6
Eiwitten
6.4.
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.