Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de rode biet in fijne blokjes. Snipper de rode ui fijn. Doe de zoete aardappel en wortel in een ovenschaal, schenk er wat olijfolie bij, kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Zet 20 min. in de hete oven. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Kook er, volgens de aanwijzingen op de verpakking, de quinoa in.
Stoof de ui aan in wat olijfolie. Bak er de courgette bij tot de groente beetgaar is. Kruid met peper en zout. Bak in een andere pan de rode bietjes kort in olijfolie. Kruid met peper en zout. Hak de amandelnoten fijn.
Verdeel de quinoa over kommetjes. Schik er de courgette, ui en rode bietjes bij. Snij de avocado in blokjes en verdeel die ook op de quinoa, samen met de zoete aardappel met wortel. Werk af met de tahinidressing en sprenkel er citroensap over. Bestrooi met de fijngehakte amandelnoten en veenbessen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
479 KJ
Energie
115 kcal
Vetten
7.2
Fats acid satured
0.9
koolhydraten
8.1
waarvan suikers
3.0
Eiwitten
2.7
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.