Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui fijn. Snij de paprika en mozzarella in blokjes. Leg de portobello’s met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en schuif ze 15 min. in de hete oven.
Stoof de ui aan in olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg na 1 min. de wortel, paprika en gehakt toe. Laat even verder bakken en giet er de passata bij. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. pruttelen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de blaadjes basilicum en meng ze onder de bolognaisesaus.
Haal de portobello’s uit de oven, vul ze met de saus en werk af met de mozzarella. Zet ze nog 5 min. onder de ovengrill. Giet de pasta af en meng er wat olijfolie onder. Hussel er de rucola onder. Draai op elk bord een nestje pasta. Leg er in het midden de bolognaise-portobello op. Serveer met de resterende saus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
606 KJ
Energie
144 kcal
Vetten
4.3
Fats acid satured
1.5
koolhydraten
18.0
waarvan suikers
3.7
Eiwitten
7.0
salt
0.4
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.