Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze beetgaar. Schraap de worteltjes en blancheer ze 5 min. in kokend water. Stoof de spinazie aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Laat de groente slinken.
Stoof de worteltjes in wat olijfolie op een laag vuurtje. Kruid ze met peper en zout. Giet de aardappelen af en schep ze bij de spinazie. Doe er een klontje boter en een scheut melk bij. Voeg er de helft van de Parmezaanse kaas bij. Prak alles samen tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bak het vlees aan beide kanten 1 min. aan op een hoog vuur, in boter. Verlaag het vuur en bak het vlees aan elke kant nog 2 min. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Schenk de runderfond in de pan en roer goed. Roer enkele klontjes koude boter door de saus om wat te binden. Serveer het vlees met de spinaziepuree, worteltjes en jus. Geef er de resterende kaas bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
383 KJ
Energie
91 kcal
Vetten
3.7
Fats acid satured
2.4
koolhydraten
6.8
waarvan suikers
2.1
Eiwitten
7.2
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.