Open BLT-chickenburger met spiegeleitje | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Open BLT-chickenburger met spiegeleitje

Open BLT-chickenburger met spiegeleitje

Voorbereiding 5 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 5 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snipper de sjalot fijn. Snij de tomaten in stukjes. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg er na 1 min. de tomatenstukjes bij. Breng op smaak met peper, zout en azijn. Laat met deksel op de pan 20 min. rustig sudderen.

  2. Bak de burgers aan beide kanten gaar in wat boter op een zacht vuurtje. Bak het spek krokant in een antikleefpan zonder vetstof op een hoog vuur. Haal het spek uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier, en verlaag het vuur. Smelt eventueel een nieuw klontje boter in de pan en bak spiegeleitjes.

  3. Rooster de sneetjes toastbrood. Snij de avocado in plakjes. Smeer op elke geroosterde boterham een laag tomatensaus. Doe daarop wat rucola. Beleg met de gebakken kippenburger, 2 plakjes spek en enkele plakjes avocado. Werk af met het spiegeleitje. Kruid met peper en zout. Geef er de resterende saus, rucola en avocado bij.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 614 KJ
Energie 148 kcal
Vetten 11.0
Fats acid satured 3.6
koolhydraten 5.4
waarvan suikers 1.7
Eiwitten 6.9
salt 0.6

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • sjalot 1 st
  • tomaten 3 st
  • kippenburger 2 st
  • plakje ontbijtspek 4 st
  • ei 2 st
  • sneetje toastbrood 2 st
  • avocado 1 st
  • rucola 45 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • balsamicoazijn 1.5 el
  • boter
  • peper
  • zout
  • keukenpapier
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • sjalot 1 st
  • tomaten 3 st
  • kippenburger 2 st
  • plakje ontbijtspek 4 st
  • ei 2 st
  • sneetje toastbrood 2 st
  • avocado 1 st
  • rucola 45 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • balsamicoazijn 1.5 el
  • boter
  • peper
  • zout
  • keukenpapier