Snipper de sjalot fijn. Snij de tomaten in stukjes. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg er na 1 min. de tomatenstukjes bij. Breng op smaak met peper, zout en azijn. Laat met deksel op de pan 20 min. rustig sudderen.
Bak de burgers aan beide kanten gaar in wat boter op een zacht vuurtje. Bak het spek krokant in een antikleefpan zonder vetstof op een hoog vuur. Haal het spek uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier, en verlaag het vuur. Smelt eventueel een nieuw klontje boter in de pan en bak spiegeleitjes.
Rooster de sneetjes toastbrood. Snij de avocado in plakjes. Smeer op elke geroosterde boterham een laag tomatensaus. Doe daarop wat rucola. Beleg met de gebakken kippenburger, 2 plakjes spek en enkele plakjes avocado. Werk af met het spiegeleitje. Kruid met peper en zout. Geef er de resterende saus, rucola en avocado bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
614 KJ
Energie
148 kcal
Vetten
11.0
Fats acid satured
3.6
koolhydraten
5.4
waarvan suikers
1.7
Eiwitten
6.9
salt
0.6
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.