Snipper de ui en de knoflook. Snij de champignons in kwartjes. Snij de winterpostelein grof. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Kruid de escalopes met peper en zout en bak ze aan elke kant 1,5 min. in wat boter op een hoog vuur. Haal ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Doe wat boter in de pan en verlaag het vuur. Bak de ui, knoflook en champignons. Doe er na 3 min. het tomatenconcentraat bij en laat even meebakken. Blus de pan met madeira. Roer goed. Voeg er na enkele minuten de rundsfond aan toe en schraap de aanbaksels los. Doe de tomatenblokjes bij de saus en laat wat inkoken. Kruid met peper en zout.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een scheutje melk en een klontje boter. Meng er de winterpostelein door en kruid met peper en zout. Serveer de puree met de escalopes en schep wat madeirasaus bij. Geef er de resterende saus bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
301 KJ
Energie
72 kcal
Vetten
2.5
Fats acid satured
1.6
koolhydraten
6.2
waarvan suikers
1.2
Eiwitten
5.7
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.