Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de courgettes in de lengte en schraap er het vruchtvlees uit. Leg de courgettes met de snijkant naar boven in een met bakpapier beklede ovenschaal, bedruppel met olie en zet 5 min. in de oven. Snipper de ui en de knoflook. Hak het vruchtvlees van de courgette fijn.
Stoof de ui, knoflook, het courgettevruchtvlees, de champignons en prei in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar. Vul de courgettebootjes met het groentemengsel en schuif ze 15 min. in de oven.
Bak de kaasschnitzels aan elke zijde in een paar minuten krokant in olijfolie, op een laag vuurtje. Prak de aardappelen met wat boter, het ei en een scheutje melk. Kruid met peper en zout. Schep er de rucola door. Serveer de schnitzels met de rucolapuree en de courgettebootjes. Druppel er nog wat olijfolie over.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
332 KJ
Energie
79 kcal
Vetten
3.8
Fats acid satured
1.7
koolhydraten
8.2
waarvan suikers
1.8
Eiwitten
2.6
salt
0.26
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.