Stoof de pompoenblokjes aan in wat olijfolie op een laag vuurtje en schenk er eventueel wat water bij zodat het niet aanbakt. Laat rustig zacht worden. Kruid met peper en zout en chilipoeder naar smaak.
Hak de rozemarijn fijn. Snipper de sjalot. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie en voeg er na 1 min. ook de wortel, prei en rozemarijn aan toe. Breng op smaak met de tapenade, peper en zout en laat 10 min. stoven op een zacht vuurtje.
Bak de vegetarische balletjes aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Plet de zachte pompoen tot puree. Giet de pasta af, meng onder de pompoenpuree en schep op de borden. Verdeel er de balletjes over en werk af met de groentetopping. Garneer met de pijnboompitjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Vetten
8.1 KJ
Energie
179 kcal
Vetten
8.1
Fats acid satured
1.0
koolhydraten
19.0
waarvan suikers
4.0
Eiwitten
6.2
salt
0.55
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.