Hak de paddenstoelen grof. Hak de peterselie fijn. Hak de hazelnoten grof. Schil de aardappelen en de appel. Rasp beiden, meng ze onder elkaar en knijp er al het vocht uit. Meng er het ei onder en kruid stevig met peper en zout.
Smelt boter in een hete pan op een zacht vuur. Schep er hoopjes van het aardappel-appelmengsel in en druk plat tot koekjes. Bak de koekjes aan beide kanten gaar en krokant. Bak de zwarte pensen langzaam aan in wat boter op een zacht vuurtje.
Bak de paddenstoel op in wat boter op hoog vuur. Schud regelmatig op. Kruid met peper, zout en de peterselie. Serveer de pensen met de rösti’s en serveer er de paddenstoelen bij. Garneer met de hazelnoten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
614 KJ
Energie
148 kcal
Vetten
11.0
Fats acid satured
4.3
koolhydraten
6.5
waarvan suikers
2.2
Eiwitten
5.6
salt
0.55
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.