Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snij de zoete aardappel in wedges. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schik op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster in 20-25 min. goudbruin.
Snipper de rode ui en laat 5 min. weken in een kommetje met koud water. Snij de komkommer in halve maantjes en de radijs in plakjes. Klop de tahini met wat olie en het water los en kruid met peper en zout. Meng de komkommer en radijs met de rode ui, het sap en zeste van de citroen en kruid met peper en zout. Verdeel de tahini in een serveerschaal en leg er de komkommer op. Werk af met wat extra olijfolie.
Verhit wat olie in een pan. Snij de halloumi in plakjes en bak in 4 min. krokant. Hak de pistachenoten grof. Smeer de zure room in een serveerschaal en schik er de zoete aardappel op. Verdeel de halloumi over de borden en besprenkel met honing en pistachenoten. Serveer.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
650 KJ
Energie
156 kcal
Vetten
11.0
Fats acid satured
4.7
koolhydraten
8.5
waarvan suikers
4.4
Eiwitten
6.1
salt
0.7
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.