Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de krieltjes doormidden, leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak in ongeveer 20-25 min. krokant.
Verhit wat olijfolie in een sauspannetje. Voeg het venkelzaad, de pilipili en ansjovisfilets toe. Roer tot de ansjovis gesmolten is. Snij de tomaten in stukken en giet er de ansjovismarinade en rode wijnazijn over. Meng, proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit een klontje boter en een geut olijfolie in een pan over middelhoog vuur. Kruid het vlees met peper en zout en bak saignant, ongeveer 3 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte). Haal het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie alvorens in plakjes te snijden. Mix ondertussen het basilicum met de mayonaise. Serveer het vlees met de krieltjes, tomatensalade en mayonaise.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
402 KJ
Energie
96 kcal
Vetten
5.0
Fats acid satured
0.6
koolhydraten
5.9
waarvan suikers
0.9
Eiwitten
7.1
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.