Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze in 20-25 min. in gezouten water gaar. Snij de venkel in dunne repen, hak de peterselie fijn, snipper de rode ui en snij de citroen in dunne plakjes. Hak de hazelnoten grof.
Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de venkel in 5 à 7 min. krokant. Voeg tijdens de laatste kookminuut de zeekraal toe en roerbak kort mee. Kruid met peper. Verhit de boter in een sauspannetje en laat in 2 à 3 min. lichtbruin kleuren. Voeg een geutje olijfolie, de citroenschijfjes, hazelnoten en rode ui toe. Laat 2 à 3 min. garen. Haal van het vuur en hou warm.
Kruid de zalm met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan en bak de zalmfilet in ongeveer 4 à 5 min. saignant. Giet de aardappelen af en meng er een klontje boter en de peterselie onder. Kruid met peper en zout. Serveer met de zalm, botersaus en venkel met zeekraal.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
614 KJ
Energie
148 kcal
Vetten
11.0
Fats acid satured
3.7
koolhydraten
5.6
waarvan suikers
0.9
Eiwitten
5.7
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.