Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bak in ongeveer 25-30 min. gaar.
Schil de pastinaak en snij in frieten. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Meng goed dooreen en bak in 20 à 25 min. goudbruin. Schil en snij de avocado in blokjes.
Giet de kikkererwten af en mix samen met de avocado, het limoensap, de knoflook en sezamzaadjes tot een smeuïge hummus. Kruid met peper en zout. Serveer de gehaktballetjes met de hummus en pastinaakfrietjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
535 KJ
Energie
128 kcal
Vetten
7.8
Fats acid satured
1.4
koolhydraten
8.1
waarvan suikers
2.9
Eiwitten
4.1
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.