Schil de aardappelen, snij in stukken en kook ze in ongeveer 20 min. in gezouten water gaar. Giet halfweg de kooktijd de prei bij de aardappelen.
Hak de peterselie en de munt fijn. Snij de courgette in halve maantjes. Verhit wat olijfolie in een pan over een hoog vuur en bak de courgette in 3 à 5 min. goudbruin. Voeg de munt toe en kruid met peper en zout. Hou warm.
Verhit een klontje boter en een geut olijfolie in een pan. Kruid de vis met peper en zout en bak in 3 à 4 min. gaar. Haal uit de pan en hou warm. Voeg de boter voor de saus, de kappertjes, het citroensap en de peterselie toe. Kruid met peper en zout. Giet de aardappelen af en stamp samen met een klont boter, peper, zout en nootmuskaat tot een puree. Serveer de vis met de saus, courgette en de preipuree.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
345 KJ
Energie
82 kcal
Vetten
3.8
Fats acid satured
1.7
koolhydraten
7.4
waarvan suikers
1.8
Eiwitten
4.4
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.