Kook de granen gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Schil de gember en snij in zeer fijne reepjes. Plet de knoflook tot moes. Snij de lente-ui in ringetjes en de champignons in kwartjes. Meng de sojasaus met de sriracha.
Verhit wat olie in een wok over een hoog vuur. Roerbak de lente-ui 30 sec. alvorens de knoflook en gember toe te voegen. Roerbak 30 sec. en voeg de champignons toe. Roerbak 5 min. en voeg de Thaise wok toe. Roerbak nog 5 min., of tot de groenten gaar zijn. Voeg nu de granen toe en overgiet met de sojasaus. Meng goed dooreen en hou warm.
Verhit wat olie in een pan over een hoog vuur. Breek er, eens de olie heet is, de eieren in en bak in 3 min. knapperig aan de randjes. Kruid met peper en zout. Verdeel de granenroerbak over kommen en werk af met een eitje en koriander. Serveer eventueel met extra srirachasaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
621 KJ
Energie
148 kcal
Vetten
4.5
Fats acid satured
1.0
koolhydraten
18.0
waarvan suikers
2.2
Eiwitten
7.2
salt
0.9
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.