Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Schil voorzichtig de asperges en verwijder het droge uiteinde. Snij ze in hapgrote stukken.
Verhit een klontje boter in een pan over een middelhoog vuur en bak de asperges in 3 à 5 min. gaar. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm. Voeg een nieuw klontje boter toe aan de pan en stoof de ui en knoflook 1 min. aan. Voeg de spinazie toe en roerbak tot ze volledig geslonken is. Blus met de room en kookvocht van de pasta (ongeveer 12 ml per persoon). Meng het citroensap en de zeste van de citroen door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de asperges opnieuw toe aan de pan en meng goed onder de saus.
Giet de tagliatelle af en meng samen met de pijnboompitten door de saus. Serveer met Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
831 KJ
Energie
199 kcal
Vetten
11.0
Fats acid satured
6.0
koolhydraten
18.0
waarvan suikers
1.8
Eiwitten
6.0
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.