Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Hak de chili fijn (ontzaad als je het liever milder hebt) en rasp de gember. Schep met een lepel de kokosroom (het harde deel van het blik kokosmelk) in een kommetje en voeg de chili, gember en het limoensap toe. Meng tot een dressing. Proef en breng op smaak met zout. Snij de komkommer in halve maantjes en de tomaatjes in kwartjes. Hak de munt fijn.
Kruid het vlees met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan en bak de dunne lende in 5 min. (afhankelijk van de dikte) saignant. Haal uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie alvorens in repen te snijden. Meng de sla met de komkommer, tomaten, munt en dressing. Verdeel over de borden en werk af met de dunne lende. Serveer met rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
478 KJ
Energie
114 kcal
Vetten
3.9
Fats acid satured
2.6
koolhydraten
11.0
waarvan suikers
1.1
Eiwitten
8.5
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.