Verwarm de oven voor op 180°C. Haal voorzichtig de steel uit de portobello. Vul de portobello met gorgonzola en werk telkens af met 2 salieblaadjes. Besprenkel met olijfolie en peper en schuif 15 à 20 min. in de hete oven.
Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Snipper de lente-ui en plet de knoflook tot moes. Snij de kerstomaatjes doormidden. Verhit wat olie in een kookpot en stoof de lente-ui en knoflook 1 min. aan. Voeg de orzo, bouillon en 2/3 van de kerstomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 à 15 min. zachtjes pruttelen, of tot het water helemaal opgenomen is en de orzo gaar is. Roer af en toe.
Haal de orzo van het vuur en meng er de helft van de Parmezaanse kaas door. Serveer met overgebleven kerstomaatje en kaas en de portobello.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
724 KJ
Energie
173 kcal
Vetten
6.4
Fats acid satured
2.6
koolhydraten
20.0
waarvan suikers
2.8
Eiwitten
7.4
salt
0.9
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.