Portobello uit de oven met tomatenorzo | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Portobello uit de oven met tomatenorzo

Portobello uit de oven met tomatenorzo

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal voorzichtig de steel uit de portobello. Vul de portobello met gorgonzola en werk telkens af met 2 salieblaadjes. Besprenkel met olijfolie en peper en schuif 15 à 20 min. in de hete oven.

  2. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Snipper de lente-ui en plet de knoflook tot moes. Snij de kerstomaatjes doormidden. Verhit wat olie in een kookpot en stoof de lente-ui en knoflook 1 min. aan. Voeg de orzo, bouillon en 2/3 van de kerstomaten toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 à 15 min. zachtjes pruttelen, of tot het water helemaal opgenomen is en de orzo gaar is. Roer af en toe.

  3. Haal de orzo van het vuur en meng er de helft van de Parmezaanse kaas door. Serveer met overgebleven kerstomaatje en kaas en de portobello.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 724 KJ
Energie 173 kcal
Vetten 6.4
Fats acid satured 2.6
koolhydraten 20.0
waarvan suikers 2.8
Eiwitten 7.4
salt 0.9

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • portobello 2 st
  • gorgonzola 50 g
  • salieblaadjes 4 st
  • groentebouillon 1 st
  • lente-ui 2 st
  • teen knoflook 1 st
  • kerstomaten 250 g
  • orzo 200 g
  • Parmezaanse kaas 40 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • water 500 ml
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • portobello 2 st
  • gorgonzola 50 g
  • salieblaadjes 4 st
  • groentebouillon 1 st
  • lente-ui 2 st
  • teen knoflook 1 st
  • kerstomaten 250 g
  • orzo 200 g
  • Parmezaanse kaas 40 g

Niet inbegrepen in de box

  • olijfolie
  • water 500 ml
  • peper
  • zout