Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergine in hapgrote stukken. Besprenkel met olijfolie, teriyakisaus, peper en zout. Meng goed dooreen en spreid uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuif 15 à 20 min., of tot de randjes van de aubergine gekaramelliseerd zijn, in de oven.
Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij de komkommer in halve maantjes. Meng in een sauspannetje het water met de azijn en suiker. Warm over een laag vuur op en roer tot de suiker helemaal opgelost is. Giet over de komkommer en laat even marineren.
Snij de lente-ui en het pepertje fijn. Verhit wat olie in een pan en stoof de lente-ui en pepertje 1 min. aan alvorens het gehakt toe te voegen. Roerbak gaar en kruid met peper en zout. Verdeel de rijst over kommen en werk af met aubergine, komkommer, gehakt, koriander en sesamzaadjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
592 KJ
Energie
141 kcal
Vetten
3.9
Fats acid satured
0.6
koolhydraten
19.0
waarvan suikers
7.5
Eiwitten
6.1
salt
0.7
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.