Schil en snij de aardappelen in stukken en kook in ongeveer 20 à 25 min. gaar. Was en snij de prei in ringetjes. Verhit een klontje boter in een pan en stoof de prei, over een laag vuur, in 10 à 15 min. zacht. Kruid met peper en zout.
Snij de kipfilets doormidden in lapjes. Leg de lapjes tussen een vel bakpapier en klop met een deegrol tot een dikte van ongeveer 0,5 cm. Zet 2 schaaltjes klaar: 1 met losgeklopt ei en een met een mengsel van paneermeel, sesamzaad en currypoeder. Wentel de lapjes eerst door het ei en vervolgens door het paneermeelmengsel. Verhit een klont boter in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin en knapperig.
Giet de aardappelen af en plet samen met de prei, zure room, peper, zout en nootmuskaat tot een puree. Maak de sla aan met olijfolie, azijn, peper en zout. Serveer het vlees met de stamppot en sla.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
558 KJ
Energie
133 kcal
Vetten
6.5
Fats acid satured
3.0
koolhydraten
11.0
waarvan suikers
2.8
Eiwitten
7.1
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.