Halveer de gekleurde kerstomaatjes. Pel de knoflook en doe samen met de amandelen in de keukenrobot. Maal fijn. Voeg 2/3 van de rucola en alle basilicum toe, voeg de olijfolie toe en mix tot een gladde pesto.
Meng de ricotta met de citroenzeste en een beetje sap naar smaak. Kruid met peper en zout. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
Giet de pasta af en meng er de pesto, wat extra olijfolie, de kerstomaatjes, de rest van de rucola en de roze garnalen onder. Werk af met de citroenricotta en nog wat extra citroenzeste en basilicum.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
648 KJ
Energie
155 kcal
Vetten
7.8
Fats acid satured
1.7
koolhydraten
13.0
waarvan suikers
1.9
Eiwitten
7.3
salt
0.5
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.