Snij de tomaten in blokjes en de vis in grote stukken. Doe het water samen met het bouillonblokje, de witte wijn en de room in een kookpot. Giet een geutje van deze mengeling in een kommetje. Breng de saus aan de kook en meng de maïzena met het beetje saus in het kommetje. Voeg het maïzenapapje toe aan de saus en laat indikken.
Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg de stukjes vis en de tomatenblokjes toe aan de saus en laat 2 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg ook de voorgesneden prei toe en laat even meekoken. Kruid met peper. Schep het visstoofpotje in een ovenschaal en leg er het bladerdeeg over. Maak een inkeping in het midden.
Doe de aardappelpuree in een tweede ovenschaal. Zet de puree samen met de fishpie zo'n 15 min. in de oven. Werk af met de kervel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
397 KJ
Energie
95 kcal
Vetten
4.3
Fats acid satured
1.7
koolhydraten
8.4
waarvan suikers
1.9
Eiwitten
4.4
salt
0.3
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.