Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de yoghurt met de ricotta en kruid met peper en zout. Halveer de tomaatjes en snij de courgette in schijfjes. Hak de hazelnoten grof.
Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met het ricotta-yoghurtmengsel. Leg er de gekleurde tomaatjes en de courgetteschijfjes op. Bestrooi met de Provençaalse kruiden, de sesamzaadjes en kruid met peper en zout.
Klop het eitje los en bestrijk de randen van het deeg met wat losgeklopt ei. Bak de taart zo'n 20 min. in de oven. Meng intussen de mesclun sla met de hazelnoten, wat olijfolie, peper en zout. Haal de plaattaart uit de oven, bedruppel met wat olijfolie en serveer met de salade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
1017 KJ
Energie
243 kcal
Vetten
15.0
Fats acid satured
3.0
koolhydraten
18.0
waarvan suikers
3.8
Eiwitten
7.4
salt
0.6
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.