Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Verhit intussen de olijfolie in een diepe pan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg dan de wortelschijfjes toe. Kruid met peper, zout en de ras el hanout en laat enkele minuten stoven.
Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en roer even om. Voeg de tomaten in blik toe en laat even stoven.
Snipper de bieslook en de peterselie. Giet de aardappelen af en pureer ze met de room, wat peper en zout. Meng de bieslook en peterselie door de puree. Schep het stoofpotje in een ovenschaal, schep er de puree op en werk af met de gemalen emmentaler. Zet zo'n 7 min. onder de grill.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
392 KJ
Energie
94 kcal
Vetten
4.2
Fats acid satured
1.7
koolhydraten
8.9
waarvan suikers
1.7
Eiwitten
3.9
salt
0.2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.