Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en de wortelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Maal de hazelnoten met de peterselie en de dragon fijn in de keukenrobot, voeg de havermout toe, kruid met peper en mix nog even door. Doe de bloem in een kommetje. Klop het eitje los in een tweede kommetje, en doe het hazelnotenmengsel in de het derde kommetje.
Paneer de kipfilets eerst in de bloem, dan in het eitje en dan in de hazelnootmengeling. Leg het vlees in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en bak 25 min. in de oven.
Giet de aardappelen en de wortelen af en stamp tot een grove puree. Kruid met peper en zout en wat olijfolie. Serveer de kipfilets met de wortelpuree.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
597 KJ
Energie
142 kcal
Vetten
5.6
Fats acid satured
0.8
koolhydraten
13.0
waarvan suikers
1.9
Eiwitten
8.5
salt
0.23
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.