Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Schraap en rasp de wortel. Snij de rode bietjes in blokjes. Schil en rasp de appel. Meng de appel met de wortel en rode biet en breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout.
Pers de citroen. Prak de aardappelen tot puree met een klontje boter, een kleine scheutje melk en citroensap. Kruid met peper en zout.
Kruid de zalmfilet met peper en zout en bak aan beide kanten op een laag vuur in wat olijfolie. Serveer de gebakken zalm met de puree en de rode bietjessalade. Garneer met de pijnboompitten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
519 KJ
Energie
124 kcal
Vetten
7.7
Fats acid satured
1.6
koolhydraten
8.1
waarvan suikers
2.8
Eiwitten
5.3
salt
0.1
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.