Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het steeltje van de boontjes. Halveer de krieltjes, doe ze in een ovenschaal en schenk er een scheut olijfolie bij. Pers er de knoflook bij en kruid met peper en zout. Schuif 20 min. in de oven.
Blancheer de bloemkoolroosjes 5 min. in licht gezouten water. Voeg na 2 min. de boontjes toe. Giet af en laat afkoelen. Kook de eieren hard in 7 min. Meng de kappertjes met de witte wijnazijn, mosterd en het citroensap. Meng tot een dressing. Schenk er straalsgewijs de olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
Kruid de kalfslapjes met peper en zout en bak ze ongeveer 2 min. aan elke kant in olijfolie. Meng de groenten onder de lauwe aardappelen en hussel er de dressing onder. Halveer de eieren en schik ze op de groenten. Snij het vlees in plakjes en schik op de salade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
362 KJ
Energie
86 kcal
Vetten
3.9
Fats acid satured
0.9
koolhydraten
5.4
waarvan suikers
1.3
Eiwitten
6.7
salt
0.23
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.