Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Laat een klontje boter smelten in een braadpan en bak de kipfilet rondom goudbruin. Kruid met zout en peper. Snij de champignons in dunne schijfjes, leg ze bij de kip en laat een paar tellen meebakken.
Blus de pan met de wijn en laat de alcohol verdampen. Roer er de room en het verkruimelde bouillonblokje onder. Snipper enkele takjes dragon fijn en voeg ze toe. Laat de kip ongeveer 12 min sudderen op een matig vuur.
Snij de appelen in stukken en bak ze goudbruin in een klontje boter. Verdeel ze over de borden en schep er de Normandische kip op. Serveer met de aardappelen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
337 KJ
Energie
81 kcal
Vetten
2.7
Fats acid satured
1.7
koolhydraten
6.3
waarvan suikers
2.4
Eiwitten
5.6
salt
0.31
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.