Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de butternut in blokjes en de courgette in halve maantjes. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng door elkaar en rooster in 20-25 min. goudbruin. Leg de hazelnoten in een ovenschaal en bak in 5-10 min. goudbruin. Let op dat ze niet verbranden! Haal uit de oven, laat afkoelen en wrijf dan tussen je vingers de velletjes los. Hak de noten vervolgens grof.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water al dente. Hak de munt fijn en meng samen met de zeste van citroen door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een sauspan en roerbak de geplette knoflook en pili pili 1 min.
Giet het vocht van de pasta af en meng er de knoflookolie, ricotta, citroensap en groenten doorheen. Verdeel over de borden en besprenkel met de noten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
621 KJ
Energie
148 kcal
Vetten
7.7
Fats acid satured
1.6
koolhydraten
15.0
waarvan suikers
1.9
Eiwitten
4.4
salt
0.09
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.