Verwarm de oven op 200°C. Schil de wortelen en snij de dikke exemplaren in de lengte doormidden. Leg de wortelen op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel met olijfolie, geritste tijm, peper en zout. Meng goed dooreen, schik mooi op de plaat en besprenkel vervolgens met honing. Rooster in ongeveer 20 min. gaar. Hak de walnoten grof en besprenkel tijdens de laatste 5 min. over de wortelen.
Snij de krieltjes in stukken en kook, in gezouten water, in ongeveer 20 min. gaar. Voeg tijdens de laatste kookminuut de spinazie toe. Verhit een klontje boter in een pan en bak de Ardense burgers op een middelhoog vuur gaar.
Giet het kookvocht van de aardappelen af en stamp ze met een klont boter, peper en zout tot een grove puree. Serveer de burgers met de stoemp en wortelen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
541 KJ
Energie
130 kcal
Vetten
8.6
Fats acid satured
3.0
koolhydraten
8.1
waarvan suikers
3.4
Eiwitten
4.6
salt
0.42
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.