Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Snij de prei en lente-ui in dunne ringen. Verwarm olie in een kookpot en fruit de ui 1 min. Voeg de prei toe. Roerbak 5 min. Voeg vervolgens ook de rijst toe en roerbak 1 min. Blus met wijn. Voeg een pollepel bouillon toe. Roer regelmatig en voeg een nieuwe pollepel toe zodra de rijst droog wordt. Werk zo alle bouillon op en blijf regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 min.
Plet de knoflook tot moes en snij de shiitake in stukken. Verhit olie in een pan over een hoog vuur en roerbak de shiitake in 5 min. gaar. Voeg tijdens de laatste minuut de knoflook toe. Kruid met peper en zout.
Hak de walnoten grof. Verhit olie in een pan en voeg de pili pili en noten toe. Roerbak 5 min. Meng de helft van de kaas door de risotto. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met de shiitake's, noten en kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
591 KJ
Energie
141 kcal
Vetten
5.8
Fats acid satured
1.3
koolhydraten
16.0
waarvan suikers
2.7
Eiwitten
4.0
salt
0.70
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.