Schil en rasp de gember fijn. Verhit olie in een kookpot en stoof de gember 1 min. aan alvorens de rijst toe te voegen. Roerbak 1 min. en blus met water. Voeg een beetje zout toe en laat onder een deksel in ongeveer 8 à 10 min. garen, of tot de rijst al het water geabsorbeerd heeft. Haal van het vuur en laat nog 10 min. verder stomen alvorens de rijst met een vork los te maken.
Snijd de komkommer en kerstomaten in stukken. Hak de koriander fijn. Meng dooreen en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Snijd de kip in blokjes en prik op satéstokjes. Breng op smaak met peper en zout. Verhit olie in een pan en bak de satés rondom rond bruin en gaar.
Klop met een garde de sojasaus, pindakaas, limoensap, suiker, tot moes geplette knoflook en water tot een smeuïge dipsaus. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is. Serveer de kipsaté met de dipsaus, gemberrijst en salade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
520 KJ
Energie
124 kcal
Vetten
4.8
Fats acid satured
0.9
koolhydraten
12.0
waarvan suikers
1.6
Eiwitten
8.5
salt
0.35
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.