Verwarm de oven op 180°C. Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook samen met de wortelblokjes in 20-25 min. gaar.
Snij de venkel in plakken en hak de peterselie fijn. Verhit een klontje boter in een pan en bak de venkelplakken over een middelhoog vuur in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en overgiet met room. Meng de panko met de tot moes geplette knoflook, peterselie en olijfolie. Kruid met peper en zout en besprenkel over de venkel. Bak in ongeveer 20 min. gaar in de hete oven.
Verhit een klontje boter in een pan en bak de blinde vinken over een laag vuur in ongeveer 15 min. gaar. Giet het kookvocht van de aardappelen af en stamp samen met een klont boter, scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat tot een puree. Serveer met de blinde vinken en venkelgratin.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
579 KJ
Energie
139 kcal
Vetten
8.5
Fats acid satured
3.7
koolhydraten
8.8
waarvan suikers
2.0
Eiwitten
6.2
salt
0.38
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.