Snij de witloof in de lengte doormidden. Snij de appel in partjes. Verhit een klont boter in een pan over een laag vuur en leg er de witloof in. Kruid met peper en zout en stoof 10 min. aan. Draai het witloof om, bestrooi met suiker, voeg de appel en een nieuw klontje boter toe en stoof nog 10 min. onder een deksel.
Verhit een flinke klont boter in een pan en bak de aardappelen goudbruin. Verhit in een andere pan een klont boter, kruid de varkenskoteletten en bak het vlees gaar. Versnipper de sjalot.
Haal het vlees uit de pan, hou warm. Giet het braadvet weg en voeg een nieuw klontje boter toe. Stoof de sjalot 2 min. aan. Blus met het water, voeg de mosterd en bouillon toe en roer tot de bouillon opgelost is. Klop de maizena los in 2 el water en voeg toe aan de pan. Laat even indikken. Kruid met peper en zout. Serveer de aardappelen met het vlees, de jus en witloof.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
325 KJ
Energie
77 kcal
Vetten
3.2
Fats acid satured
1.4
koolhydraten
6.7
waarvan suikers
2.3
Eiwitten
5.2
salt
0.25
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.