Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de witloofstronkjes in de lengte en bak goudbruin in boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en bestrooi met de suiker. Giet er wat water bij en laat, onder deksel, 10 min. op een zacht vuur garen. Kruid het vlees met peper en zout en bak rondom bruin in boter.
Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en zet 12 min. in de oven. Bak de aardappelen goudbruin in dezelfde pan als het vlees. Voeg eventueel nog wat boter toe. Kruid met peper en zout.
Snipper het sjalotje en bak glazig in boter. Blus met de wijn en de fond. Laat 5 min. koken. Roer er de uienkonfijt onder. Los het maïszetmeel op in wat water en giet bij de saus. Laat indikken. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met het witloof, de aardappelplakjes en de saus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
321 KJ
Energie
76 kcal
Vetten
2.2
Fats acid satured
1.0
koolhydraten
7.4
waarvan suikers
2.3
Eiwitten
5.4
salt
0.29
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.