Voorbereiding : Overloop alle stappen en lees ze grondig door, zet alle ingrediënten en benodigd keukengerei klaar. Spoel de groenten en het fruit af onder de kraan.
De quinoa: spoel de quinoa af in een fijne zeef. Doe deze in een pot of pan en bedek zeer uitvoerig met water.
Breng het water aan de kook. Kook de quinoa op een laag vuur gedurende 10 tot 15 min.
Laat de quinoa uitlekken wanneer deze gaar is (de kleine witte kiem is losgekomen van de korrel) en doe deze vervolgens terug in de pot. Kruid af met peper en zout en zet het deksel op de pot.
De groenten: schil en snij de wortelen in dunne halfronden (ongeveer 0,5 cm).
Verwijder de blaadjes en het uiteinde van de groene prei. Snij in de lengte doormidden (niet helemaal tot het einde, zodat het blijft houden) en snij in stroken (ongeveer 1 cm).
Snij de spruiten in 2 of in 4 als ze een beetje te groot zijn.
De korma: verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog tot hoog vuur.
Bak de groenten in 2 min. bruin en voeg dan de korma-saus en het water toe.
Dek af en kook 15 min. tot de groenten gaar zijn. Controleer en voeg indien nodig water toe.
De pinda’s: als de groenten gaar zijn, haal ze van het vuur en voeg de roomkaas toe. Meng goed. Bestrooi met peper en zout.
Serveer de veggie korma met de quinoa en bestrooi met pinda's
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
2598 KJ
Energie
620 kcal
Vetten
26.6
Fats acid satured
5.9
koolhydraten
60.4
waarvan suikers
13.4
Eiwitten
26.4
salt
2.80
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.